Lunam et Lupus

2014-02-18
20:47:53

Sink or Swim

Dagens kraftansträngning, tenta i allmän- och organisk kemi. Men tydligen var det inte meningen att jag skulle skriva någon tenta...
Möts av en strålande sol och någon minusgrad när jag öppnar dörren på morgonen så första tanken blir ju självklart att hade jag varit hemma kunde jag varit ute och ridit vid den tiden. Tydligen ville gudarna att jag skulle bestraffas för denna tanke. Vänder mig mot cyklarna och vem har punktering på bakdäcket om inte jag.. whoho! -.-
För att hinna i tid till tentan får jag trots det slänga mig på cykeln och plåga stackarn i riktning mot skolan. Hinner inte alltför långt innan det förbaskade stödet bestämmer sig för att krångla, viker sig uppåt och låser fast pedalen. Tålmodigt får jag hoppa av och "milt" sparka till den lite så att jag kan fortsätta cykla (kan tilläggas att jag då började få upp flåset en aning). Några hundra meter från skolan bestämmer sig stödet för att försöka smita från mig och skramlar sig loss från cykeln. Det är ju bara att vända tillbaka och få fatt i rymlingen. Med stödet i säkert förvar i cykelkorgen kommer jag äntligen fram till skolan. För skojs skull lånar jag skolans cykelpump och fyller bakdäcket. Man kan ju hoppas på lite tur så att luften bara gått ur helt enkelt. 
Sitter sedan på den roliga tentan i några timmar och får väl en liten del gjort i alla fall (omtenta nästa med andra ord!), min goda macka lyckas jag i alla fall med att få i mig. När jag kommer ut samlas åter alla olyckskorpar runt mig och kraxar glatt när jag upptäcker att jag inte har någon luft i bakdäcket. Så denna vecka blir det till att promenera till skolan. Resten av eftermiddagen ägnades åt labrapportskrivande och youtube. 
Energinivån är inte hög när jag sitter här och eftersom sängens dragningskraft har ökat i styrka den här veckan så kryper jag snart ner under mitt varma duntäcke!
 
Over and Out!
2014-02-17
19:35:26

Twisted Every Way

Så nu sitter jag här och inser att det jag skrev i första inlägget slog in snabbare än jag trodde, motivationen till att skriva här slockande på två röda. Yippie, känslan satt verkligen fin fint.. Nu i alla fall har jag återfått lite av min motivation och ska försöka få ihop ett läsvärt inlägg. 
Under tiden som gått har det inte hänt så jätte mycket, skolan har rullat på med föreläsningar och laborationer (där man måste använda sin ytterst fina labrock). Dock var jag ju iväg på Rally Sweden för ett par helger sen. Temperaturen var ovanligt hög vilket innebar en del regn, kanske inte det mysigaste när man står mitt ute i skogen och ska stå där resten av dagen. Fick se en massa duktiga förare och självklart kartläsare som tog sig runt på de värmländska småvägarna med gruset sprutande om däcken då isvägar var en bristvara. Kom hem sliten på lördag kvällen med kläder som luktade ungefär som om jag tillbringat helgen i ett rökrum. Förra veckan rullade också på lugnt, utförde någon tråkigt laboration och satt på ytterligare några föreläsningar. 
På fredagen slutade vi vid lunch så blev ett tidigt tåg hemåt men självklart fortsatte SJ att köra på sin princip att man aldrig ska följa tidtabellen och vara i tid. Denna gången var vi dock bara en halvtimma sena så det är ju i alla fall en liten förbättring. Heja SJ!
Helgen har tillbringats på den plats jag trivs bäst, nämligen i stallet. Då är det inte tal om att ha någon sovmorgon. Upp klockan 06 som vanligt, ut och göra iordning hästen för att rida ner till stallet (tar ca 10min). Jobba där nere under förmiddagen och inse under mockningen att praktikanterna som varit där har varit lite slarviga. Mockningen brukar vara klar vid 11.00 men då mockade jag klart sista boxen ca 12.20.. Tur att jag inte var ensam i stallet för då hade jag nog stått där än.. Efter det gjorde vi en avvikelse från den vanliga westernträning och la in ett pass med hoppning då min kompis hade med sin andra häst som inte tränas i western. Vi red en rolig liten bana där vi lyckades klämma in både studs och galoppombyten. Roligt, roligt tyckte både vi och hästarna. I kombinationen vi byggde upp stannade det bakre hindret på 1m när vi avslutade. Riktigt stolt över lilla hästen som skötte sig hela tiden trots att hon var väldigt uppspelt och inte hade hoppat på ett bra tag. Själv var jag dock en aning ringrostig och de sista gångerna på det höga hindret tog jag några av landningarna med knäna, vilket kanske inte var det smartaste.. I alla fall var vi nöjda och när jag kom hem på kvällen fick den andra hästen gå ett longeringspass på åkern hemma i den härliga blåsten och regnet. Efteråt åkte jag tillbaka ner till westernstallet fast denna gången blev det en visit in i boningshuset där halva natten spenderades med min kompis och en hög med (tränings) westernfilmer. Tänkte att vi skulle bli riktigt inspirerade inför tävlingssäsongen som snart drar igång men blev motsatsen. När man själv har en häst som har svårt med det mesta så ser man hur tränarna rider allt så perfekt på hästar som både är mycket yngre och har ridits en väldigt kort tid, det är rent sagt deprimerande.. Men jag vet i alla fall hur det kan bli när jag sedan skaffar en häst med förutsättningarna ;)
På söndagen var det uppstigning vid 06 igen men då körde jag på en lite mer effektiv stil och longerade min ena häst innan jag cyklade till westernstallet. Väl där väntade stalltjänst och nu var det lättmockade boxar som väntade ;) När vi var klara cyklade jag direkt hem och hjälpte mamma att göra iordning den andra hästen efter en uteritt i busvädret. Allt för att göra det så smidigt som möjligt eftersom vi skulle på kalas därefter för att fira min kusin. Så den kvällen rullade på med onyttig fika och en massa tjöt.
 
Idag har jag åkt tillbaka till min enkla studentbostad och varit i skolan och pluggat en liten stund inför tentan i kemi som vi ska ha imorgon. Inte taggad ett dugg då jag fattar ungefär hälften... Jaja en mumsig Ben & Jerry's har höjt humöret en aning så nu blir det sängen för att kolla på One Piece*!
 
Over and Out!
 
                                                                         * japansk anime (mycket roande!)
2014-02-02
21:59:46

Ride Ride Pony...

Har inte haft någon tid att skriva nu i helgen då det varit full fart hela tiden och det känns som om nu är första gången som jag sätter mig ner. 
Kan börja med att säga att SJ suger, fick stå och vänta i ett kallt Stockholm i fredags på ett tåg som inte ville komma, vilket resulterade i att jag kom fram ungefär en timma senare än planerat. Härligt, härligt jag som hade tänkt rida på fredagen. Blev ju inget med det utan fick bara fodra när jag kom hem och pussa på pollarna. En sak som jag märker när jag pratar med klasspolarna är att de tar det väldigt lugnt när de är hemma hos sina familjer på helgerna. Jag säger bara, vila kan man göra i graven.
Lördag morgon upp klockan halv sju, lika pigg som vanligt, slänga i sig frukost och sedan ut för att gör iordning ena hästen. Sen bär det iväg till närliggande westernstall där jag hjälper till med stallsysslor m.m i gengäld för träningar. Tillsammans med min stallkompanjon mockar vi hela stallet (14st boxar), fixar hösilage kassar, tömmer vattenhinkar och sopar stallgången. Därefter lunchfodrar vi oxå alla hästarna och fyller på vatten i hagarna. Efter detta är man ju lite lagom trött och när jag tar ut hästen ut boxen hon stått i under tiden vi arbetat upptäcker jag att hon givetvis är tjock i båda bakbenen. Jahopp blir ju bara att rida hem igen, väl hemma har svullnaden gått ner så vi rider ett lugnt westernpass i skritt på åkern. Kan tillägga att det skedde barbacka då min kompanjon i stallet fick med sig min sadel hem för att försöka laga några sömmar som gått upp. Skyndar efter ridpasset in för att äta lite snabbt, sen blir det ut och rida den andra hästen. Även detta passet blir barbacka men vi får istället fokusera på konsten att kunna gå lugnt, UTAN att dra iväg så fort ryttaren släpper efter på tyglarna en millimeter. Detta bemästrades med lite klättring och härliga galoppintervaller fram och tillbaka på skogsvägen hemmavid. Trött polle men båda två var nöjda efteråt. Kvällen spenderades på en fest mitt ute i ingenstans tillsammans med trevligt folk och måttliga mängder alkohol (med andra ord för lite ;) ). Kan såhär i efterhand säga att jag var glad att jag inte hade med mig mer då jag kom hem vid ett tiden inatt och redan då hade bestämt mig för att spendera ytterligare en dag i westernstallet. Så jag hoppade piggt ur sängen i morse när alarmet ringde och skyndade mig ner för att äta frukost. Eller så tar man sanningen där jag stänger av första alarmet, somnar om och väcks av mitt back-up alarm. Mumlar surt och börjar fundera på om jag verkligen ska släpa mig upp ur min varma säng för att gå ut i kylan. Slutar med att jag äntligen drar mig upp, överaskas av en härligt huvudvärk som hänger i tills jag kommer ut till hästarna. Idag fick den yngre pollan följa med då jag hade ett pass inplanerat för min tränare sedan tidigare. Så efter ett härligt stallpass var det dags att testa om det kan bli något i western väg med även min andra häst. Hon skötte sig väldigt bra och svarade bra på grundläggande hjälper, klarade även av att rida med enhandsfattning i vissa utav övningarna.
Något annat jag lärde mig idag var att det man inte har i huvudet får man ha i benen eller snarare hästens ben. Skulle letat fram hästfilmer till min kompanjon, vilket jag givetvis hade glömt. Så smidig som man är tar man en tripp på lite mindre än en mil med min andra polla för att leverera filmerna till dörren. Efteråt hade det självklart hunnit bli mörkt och en ficklampa hade man ju inte med sig. Underbart när man hör älgarna braka iväg i skogen när man kommer och hästen går på hovspetsarna. Men vi kom i alla fall hem helskinnade. 
Fick en trevlig överraskning när jag kom hem också. Min brors epa-traktor aka. rishögen har äntligen blivit klar efter alla reparationer och lämnat ladugården, vilket betyder mer plats för mig och alla hästsaker. Me happy! :D
Nej, nu blir det sängen. Frivillig uppstigning imorgon vid 06 tiden för att skjutsa både moder och broder.
 
Over and out!