Lunam et Lupus

2014-05-25
21:47:43

Sleepless

Helgen har varit fylld av stress och en massa svettande i värmen. Att det måste vara så varmt när man ska springa runt och fixa saker överallt *suck* I alla fall åkte jag hem i torsdags och självklart på grund av värmen gick inte tågen som de skulle så det var kaos inne på Stockholm centralstation... och mitt i detta står jag och är på jätte glatt humör..eller inte. Efter mycket om och men kom i alla fall tåget och jag kom hem endast en halvtimman senare än planerat. Fredagen tillbringades i stallet. Ridningen av båda pollarna och därefter duscha dem ordentligt inför träningstävlingen på lördagen. Efter det skulle all utrustning putsas och med två startande hästar så blir det en del. Vilket som så tog allt ungefär hela dagen med en avvikelse när vi åkte in till stan för att handla foder till hästarna, för det måste de ju ha ;)
På lördagen var jag uppe vid 6 tiden och fodrade hästarna, vid 7 körde jag ner all min utrustning till stallet där tävlingen skulle vara. Smidigt när tävlingen är i grannstallet. Innan klockan slog åtta red jag iväg på Mettis med Olivia som handhäst och efter en del skyggningar för osynliga monster i buskarna kom vi ner till stallet. Timmen där på spenderades med att skura hovar, ben och borsta hästarna för att göra dem redo. Var riktigt nöjd med resultatet. 
Själva tävlingsdelen gick väl sådär enligt mig själv. Det var flera stycken som kom fram och sa att Mettis hade utvecklats jätte mycket men eftersom jag rider henne så ofta blir det att jag glömmer hur hon var förra året när jag tävlade och jämför istället med träningarna och där är hon ju självklart bättre. Första klassen som jag startade för dagen var trail open med Mettis. Blev en första placering där men vi hade kunnat få högre poäng om Mettis hade lyssnat på mig. I nästa klass som var trail walk&trot startade jag båda hästarna. Mettis kom på en 8:e plats och Olivia på en 6:e. Det förklarar rätt bra hur fokuserad Mettis var när tillochmed Olivia "pansarvagn" Fager lyckas slå henne... Därefter red jag western horsemanship på Mettis som slutade med en 9:e plats, hon var helt okontrollerbar och spänd som en fiolsträng. Nästa klass var nog favoriten för dagen, nämligen pleasure open. Egentligen den tråkigaste klassen jag vet om så därför hade jag och en kompis bestämt oss för att busa lite med våran ena tränare som även var domare för dagen. Så in på banan kom jag med Olivia, iklädd full dressyr utrustning. (bild kommer komma från detta). Hon bar vita bandage, knoppad och flätad man, dressyrsadel och sitt vanliga träns. Själv red jag i kavaj, vita ridbyxor och mina gaiters. Min kompis kom med full montéutrustning på sin häst och sig själv. De flesta tappade hakan när vi kom in och det mesta blev kaos, men Olivia skötte sig som en gud. Gick i korrekt form nästan hela klassen och gjorde klockrena galoppfattningar. Sjukt stolk över henne eftersom vi inte tränat dressyr på evigheter :D Jag och min kompis slutade på en delad 3:e plats med kommentaren fel utrustning och svårt att bedöma x) Därefter bytte vi tillbaka till seriös ridning och Mettis fick en 6:e placering i western riding walk&trot klassen och där började jag bli nöjd med henne. Sista klassen var reining novice men där var båda så trötta att koncentrationen dalade, blev där en 4:e placering. Tror att anledningen till att Mettis var så rörig var att hon visste att Olivia var där någonstans så nästa gång blir det bara Mettis som får följa med eller så får jag ta ner dem en i taget och gömma Olivia någonstans så Mettis inte får syn på henne. 
Var hemme vid 6 tiden på kvällen och väl hemme joinade jag släktträffen som höll på hemma på gården. Var sjukt trött hela kvällen men göll mig vaken till tolv tiden, sen var jag helt slut. Idag gick jag upp vid sju och beställde tågbiljett för att sedan åka upp hit. Så nu sitter jag på mitt rum och planerar redan för att få åka hem redan imon igen x) väldigt kort vecka blir det. Nej nu blir det sängen, fortfarande trött och seg.
 
Over and Out!
2014-05-20
14:58:48

Goin Shoppin

Tisdagar är nog nästan värre än måndagar, allt känns segt och det är jätte långt kvar till helgen. Men vi har i alla fall fått tillbaka det fina vädret så jag kunde gå i t-shirt och kort byxor på min promenad i morse och då var klockan inte mer än strax efter 6. Under förmiddagen har jag suttit och lyssnat på fortsatta föreläsningar om metabolism. Jag kan inte säga att jag tycker det är intressant men idag gick det i alla fall att lyssna på.  
Nu under eftermiddagen blir det nog en sväng till Willys för att köpa smör vilket jag lyckades missa igår när jag var där... Detta betyder att jag måste sätta mig på cykeln och ta mig uppför den hemska mördarbacken på vägen dit = inte så lockande. Skulle även behöva plugga lite eftersom vi har tenta om några veckor så kommer väl bli tvungen att sätta mig med det en stund. Inte nog med det så har vi seminarie på torsdag och tills dess ska jag ha svarat på en bunt med frågor om just metabolism m.m. 
Men just nu sitter jag och kollar genom bilder från förra årets tävlingssäsong och förundras fortfarande över att jag har kunnat vara ute och tävla med Mettis. Hade någon sagt det till mig när jag först träffade henne hade jag trott att de var helt bakom flötet för läskigare häst hade jag inte stött på innan. Efter att jag såg henne slänga av sin förra ägare sa jag till och med att jag aldrig skulle sätta mig på den hästen, och vad gör jag nu om inte är ute och tävlar på just denna galna polla. Hon är helt enkelt den häst som jag har lärt mig mest utav och hon kommer alltid vara min älskade polla, oersättlig och unik. 
 
Over and Out!
2014-05-19
22:16:12

Pouring Rain

Dagen som började så bra med solsken och värme slutade i spöregn vilket jag fick veta av redan på lunchen när jag skulle cykla hem för att käka. Kan inte precis säga att min tunna tygjacka stod emot något regn alls. Så dyngsur men ändå nöjd kom jag tillbaka till mitt rum för att inse att jag inte hade tagit fram något i frysen som jag kunde äta. I dessa situationer får jag tacka min älskade pyttipanna som är så smidig att laga till. Kommer nog alltid att vara min back-up mat när hjärnan inte riktigt hänger med på morgonkvisten.
Idag kanske det dock var mitt eget fel då jag satt uppe igår kväll till halv tolv tiden för att skicka in en anmälan till GOWR's westerntävling som är om ett par veckor. *Suck* så mycket jobb för att få in en liten anmälan till två klasser. Bestämde mig för att starta Mettis i Trail E och Western Horsemanship E för det är två klasser som jag känner mig trygg med  och min häst ska även tävla dagen innan. Men den egentliga anledningen till att jag endast anmälde mig till två av klasserna var för att det är ett tag fram till tävlingen och vad som helst kan hända med hästen. Utan veterinärintyg kan man heller inte få tillbaka anmälningsavgiften om hästen blir skadad så vill inte ta riken att bli av med så mycket pengar. Eventuellt blir det istället några efteranmälningar när vi kommer på plats. 
 
Nu under kvällen passade jag också på att anmäla mig och Mettis till HCWR's tävling The May´n Event. Där vet jag säkert att jag kan efteranmäla mig på plats utan extra kostnad så blev bara anmälan i förväg till en klass, nämligen Trail D. Det är verkligen något med trailen. Tror det är för att både jag och hästen tycker om att snirkla oss runt hindren och jag behöver inte ta i henne lika mycket för det är inte så långa sträckor mellan hindren. För en häst som är så okoncentrerad som hon är blir det en massa hjärngympa så hon blir inte lika framåt som hon brukar. Sen njuter jag ju självklart av de andra klasserna också där man får koncentrera sig på andra saker som t.ex sitsen eller att få pollan att stoppa utan några inslag av trav mellan galoppen och stoppen. 
 
Nej nu blir det nog sängen. Kan behövas efter en dag full med gruppdiskussioner om glykolys och fettsyror. 
 
Over and Out!