Lunam et Lupus

2014-08-27
08:54:20

Me Happy!

Igår rullade de goda nyheterna in på löpande band. Först tog jag tag i att ringa till en som säljer en westernsadel jag är intresserad av till Olivia, inte det lättaste när jag har fobi för att prata i telefon med folk jag inte känner. Men övervann det så nu ska jag få låna hem den och testa på Olivia.
Gårdagens ridpass blev klättring med Olivia i sandbackarna och hon skötte sig jätte bra, lite skillnad mot måndagens westernpass som slutade i kaos. Olivia var skitsur och kastade sig framåt så fort jag la emot skänklarna och med min korta stubin var inte humöret lätt att hålla. Så att det gick bra igår kändes super. 
På eftermiddagen kom dagens bästa nyhet! Veterinären kom ut för att vaccinera hästarna och kolla deras tänder. Allt såg bra ut och hästarna skötte sig jätte bra. Sen kollade han även Mettis framben där hon varit svullen och fortfarande är lite. Men han kände ingen svullnad på själva böjsenorna och hon ömmade inget när han klämde så han såg ingen anledning till att jag inte skulle kunna börja sätta igång henne igen :D så himla skönt att äntligen kunna börja rida henne lite mer normalt igen. Ska dock hålla mig ifrån hoppning i framtiden och tänka mer på vilka underlag jag rider på för att förhindra överbelastning. 
Så kan säga att gårdagen var full av happy moments :D
Nej nu ska jag och pappa ut i skogen med hunden och se om han vill springa av sig lite :)
 
Over and Out!
2014-08-19
19:12:03

Idol nightmares

Det här regnvädret kan ju bara försvinna tycker jag. Allt blir ju bara lerigt och hemskt... Hästarnas täcken hänger mer på tork än ligger på hästarna så idag var vi inne och fixade ett nytt regntäcke till Olivia. Det inköptes förra veckan men det var för litet i storleken så idag var vi på Charlies och bytte. Måste säga att deras täcken passar väldigt bra på mina smala varmblod men har varit tvungen att gå upp en storlek på båda. 
 
När jag tittar ut nu verkar det som regnet har upphört så får se om det blir ett pass med longering för Olivia innan det är dags att fodra. Det är nog det bästa med att ha hästarna hemma x) inga speciella tider man måste hålla sig till! 
 
Har suttit vid datorn nu och kollat in första delen av årets idol. Får passa mig så jag inte facefalmar rakt genom ansiktet åt vissa sökande... hemska otacksamma ungar som inte borde sökt ens en gång! Medan andra är riktigt bra ofc :) nej nu blir det att gå ut till hästarna istället. Har en bit rökt lax som väntar på mig när jag kommer in igen <3 mums ^-^
 
Over and Out!
 
2014-08-18
19:29:00

All this rain

Åter en massa hemskt regn! Morgonen började väl bra, fick ju i alla fall inget regn på mig när jag gick med hunden. Men när det var dags att börja motionera hästarna öppnade sig himlen. 
Först ut var Olivia med ett pass i våran sand klätterbacke. Självklart började regnet vräka ner precis när vi kom fram och det tog inte lång tid innan det rann om oss. Jag hade i alla fall regnrock och mina långa chaps på mig men Olivia fick stå ut med att bli blöt. Tror hon förlät mig när hon fick en varm dusch efteråt ^^ Efter en paus med god lunch fortsatte jag med Mettis. Eftersom hon börjat trötta på alla upprepade skrittrundor sadlade jag på med westernutrustningen och tränade lite i en kvart ute på åkern utanför ladugården. Genast blev hon på bättre humör och även jag när hon gjorde allt jag bad henne om och lyssnade på hjälperna :D vad skönt att veta att hon fortfarande kommer ihåg allt och att hon trots överskottsenergi hela tiden försöker :) så efteråt blev det extra godis och lite mys pyssel. 
Snart är det dags att gå ut och kvällfodra pollarna och imorgon ska jag testa den nya termometern mamma köpte åt mig idag. Tänkte tempa hästarna varje morgon där här veckan för att få fram deras individuella temp så jag lättare vet när de har feber :)
 
Lägger också upp första bilden här på bloggen som blir på Mettis efter dagens westernpass idag. Enjoy:) 
 
Over and Out!