Lunam et Lupus

2015-04-19
22:19:42

Ride on

Dagarna flyger verkligen förbi nu när det börjar bli varmare och allt vaknar till liv (även jag). Idag och igår har vädret verkligen varit helt amazing och jag har njutit som den soldyrkare jag är. Bäst att passa på innan sommaren kommer och det blir äckligt varmt...
Då jag inte hann skriva något när jag var hemma förra helgen kan jag avslöja att Mettis bjöd mig på en härlig flygtur som gav mig stela muskler under hela veckan. Gubbar som helt plötsligt ploppar upp från ingenstans är tydligen väldigt läskigt så man måste slänga sig i 190km/h åt sidan. Jag antar att jag får ta på mig skulden för flygturen egentligen då den tydligt avslöjade att jag inte hade nog stöd i stigbyglarna och att min balanspunkt inte låg där den skulle. Så well deserved flygis. 
När jag skulle ut den här helgen reflekterade jag faktiskt tillbaka till förra helgen och bestämde mig för att försöka rida henne på ett annat bett. För när jag flög av låg vi i ett alldeles för högt tempo och detta även fast jag var mitt i en avsaktning. Så Mettis har en bromssträcka på cirkus en kilometer känns det som när jag rider henne på det vanliga tredelade bettet. Helt enkelt så skiter hon i att jag ber henne sakta ner om jag inte typ lägger mig baklänges för att få stopp. Därför bytte jag istället till Olivias babypelham med dubbla tyglar så jag kan ta i hävstången ifall jag behöver det. Ridturen gick mycket lugnare och kände jag att hon började ligga på var det bara att ta några förhållningar och hon lugnade ner sig. 
Dagens pass på Mettis bestod av ett westernpass hemma ute på åkern och det kan beskrivas med ett ord, katastrof. Ett typiskt exempel på när Mettis helt enkelt "glömmer bort" allt hon kan och beter sig som om det är första gången jag rider henne. Vi börjar med det vanliga uppvärmningsarbetet efter framskrittningen. Flytta undan bogar och bakdel, lite sidepass åt båda håll och sen lite stopp och ryggning för att testa så knapparna fungerar. I det läget är hon avslappnad och gör precis som hon ska göra. Efter ytterligare lite uppvärmning går vi in på en volt där hon ska ställa sig innåt och sen efter ett tag flytta in bakdelen en bit innanför spåret. Här börjar hon krångla lite i sitt lätta varv. Blir trippig i steget och försöker öka så fort hon får chansen men efter lite jobb så förstår hon till slut och genomför övningen. Så vi går över i vänster varv och försöker oss på samma sak och här börjar problemen. Mettis har en stark vänsterbog som har en tendens till att falla in vid krävande arbete så istället för att göra det jag ber henne om skjuter hon in vänsterbogen och kommer på den underbara idén att jag självklart vill att hon ska galoppera. För det är ju mycket roligare (enligt henne) än att skritta runt på en tråkig volt och jobba. Helt enkelt så fortsätter hon så under hela övningen tills jag tappar tålamodet (fy på mig) och överdrivet visar henne hur hon ska flytta undan då hon i det läget bara springer runt och stressar utan att göra något vettigt. Men vi fick i alla fall en vettig avslutning till slut med ett litet western horsemanship mönster . 
Olivia har jag endast ridit ut på den här helgen för avslappningens skull och för att jag har haft det lite för fullt i huvudet för att klara av att rida två hästar på banan. Hoppas att det känns bättre nästa helg då vi egentligen skulle tävlat. Men nej då för det är andra tävlingen som ställd in på raken! Deprimerande om något när man planerar och taggar till tusen så blir det inget, ännu värre när det händer två tävlingar på raken... Men biter ihop, ler lite stelt och fortsätter väl att anmäla mig till kommande tävlingar.
Detta blev en aning längre än jag hade tänkt mig och jag har trots det mycket kvar att berätta, men det får jag spara till nästa gång.
 
Over and Out!
2015-04-07
17:58:00

I'm Back!

 Såå nu var det ett tag sen..igen. Hmm efter en väldans massa tjöt från en polare så tänkte jag försöka ge bloggen en chans igen och jag kan slå vad om att stannar jag upp kommer det tjötas igen. 
Vilket som så var det en evighet sen jag skrev något senast och det har självklart hänt miljoner saker sedan dess och jag tänker inte ens försöka ge mig in på att förklara skiten. Det får helt enkelt komma när det kommer.
Just nu har jag precis kommit tillbaka till skolan igen efter en veckas härligt påsklov, som enligt mig borde ha varit ännu längre så jag faktiskt hade hunnit det jag tänkt. Men, men så går det när man planerar för mycket. Lovet bestod av ett besök hos frisören för att bli av med min irriterande rishög till hår, en vända till banken, träning av hästarna och jobb i westernstallet. Jag och några till passade även på att gå och se den nya Fast and Furious filmen and it was amazing!! Ångrade absolut inte att jag följde med och såg den även fast hela staden var full med folk och trafik. 
Nästa helg var det meningen att jag egentligen skulle åkt ut på Olivias och min första westerntävling. Har varit sjukt pepp och tränat väldigt entusiastiskt en lång tid nu. Jag lånade tillochmed hem en transport för att träna på lastningen då jag var osäker på om hon gick in utan problem, plus detta så hade jag börjat skriva ihop listor så jag inte skulle missa något eftersom jag kommer hem på fredag och tävlingen var på lördag. Men väldigt passande när jag tog en paus från jobbet förra veckan och kollar in på fb så kommer ett inlägg upp från de ansvariga att tävlingen är inställd på grund av för få anmälda. Besviken.se! När man väl har sett fram emot något så mycket och planerat för det så känns det extra hårt när det går åt skogen. Jahopp så nu är det bara att ladda om inför nästa tävling om några veckor och hålla humöret och instresset uppe tills dess. 
Men kanske var det lika bra för då slipper jag sitta och tänka på tävlingen på fredag när jag ska skriva tenta i biokemi. För det är nog det tråkigaste ämnet jag läst på länge så hjärnan vill gärna fokusera på just allt annat än metabolism hit och citronsyracykeln dit. Ska bli så skönt när vi är klara med den här delen och kan gå vidare till mikrobiologi och parasitologi. Det kanske inte låter så mycket roligare men det kan förhoppningsvis inte vara tråkigare än det här.. 
Nope nu blir det på med hörlurarna, dunka lite Hollywood Undead i öronen och plugga på så jag klarar det här x) och har ni inte redan lyssnat på Hollywood Undead rekommenderar jag dem starkt, speciellt deras nysläppta album ;D
 
Over and Out!